Däckhotell

Vi erbjuder försäljning, montering och balansering av däck till både personbilar och lätta transportbilar. Hos oss kan du även skifta hjul från sommar till vinterdäck samt låta oss förvara däcken åt dig mellan säsongerna. En smidig och bekväm hantering av dina däck för ett bekymmersfritt bilägande.

 

Hjulinställningar

Inställningen av hjulen är väldigt viktig oavsett om det gäller lättare fordon som personbilar eller tunga fordon som lastbilar. En ojämn hjulinställning kan leda till problem och man bör vid  uppvisat däckslitage undersöka orsaken samt åtgärda den för att sedan mäta och justera hjulvinklarna. En bra balans ger en lägre bränsleförbrukning och jämnt slitage på hjulen. Vi har det senaste inom 4-hjulsmätningstekniken till personbilar och lätta transportbilar samt Josam Cam-Aligner till tunga sidan.

 

Hos oss får ni en professionell och trygg service och hjälp.


Däcksäsong! Boka däckbyte idag:

Tack för att du väljer att höra av dig till oss på AD Bilverkstad. Så fort vi har dina uppgifter kontaktar vi dig för att kunna ge en prisuppgift.
Fyll i uppgifterna här nedan och klicka på “Skicka”. Vi återkommer till dig inom 48 timmar.


Namn*

Registreringsnummer*

E-post*

Telefonnummer*

Är du intresserad av däckförvaring?
 Ja Nej

Är du intresserad av nya däck?
 Ja Nej


Om du angett ja, jag är intresserad av nya däck ange antal, dimension samt om det gäller sommar/vinterdäck.

Vinterdäck ange dubb/dubbfria samt övriga önskemål i kommentarsfältet.

Våra priser på däck inkluderar montering på fälg samt balansering.

9+2=? 

 

BYTA DÄCK FALUN

Du glömmer väl inte att boka tid hos din bilverkstad i Falun i god tid för service och däckbyte inför vintern? En genomgång av bilen inför vintern är bästa försäkringen mot missöden i trafiken vintertid. Det är snabbt gjort och det kan spara liv!

 

Hösten börjar så smått göra sig påmind i Dalarna. Nätterna blir kallare och stövlarna åker på. Innan vi vet ordet av det så är kylan här på riktigt. Då kan det vara bra att vara förberedd för vintertrafiken!

 

Vintertrafiken är alltid lite vanskligare. Hala vägar, dålig sikt och kallt klimat gör att man behöver vara lite mer uppmärksam på sin bil. Genom att se till att bilen är i toppskick inför vintern minskar du risken för missöden i trafiken. En idé kan vara att lägga den årliga servicen på hösten. Lämna in bilen hos din bilverkstad i Falun, så fixar de allt som behövs inför vintern.

 

I Sverige är det krav på vinterdäck vid vinterväglag 1 december31 mars.

Dubbdäck får användas 1 oktober—15 april, men även under annan tid om det är eller befaras bli vinterväglag. Sedan 2013 ska även tunga fordon ha vinterdäck eller motsvarande utrustning på drivaxlarna. Boka din tid på en bilverkstad i Falun i god tid. Då slipper du bli överraskad när dina sommardäck inte längre greppar vägen. Tänk på att det i Dalarna ofta är aktuellt med vinterdäck långt innan lagen kräver det.

 

Rätt sorts däck är absolut nödvändigt om du ska köra i vinterväglag, men det finns fler saker du bör kontrollera. Se till exempel till att du har rätt sorts kylarvätska och spolarvätska i bilen. Även bromsarna kan behöva en extra översyn. För att vara säker på att inte missa någonting kan du lämna in ditt fordon hos en bilverkstad i Dalarna.

 

Ett råd som alla borde följa är att alltid ha ett par varma filtar och en snöskyffel i bilen under den kallare årstiden. Speciellt om du kör i områden där det kan dröja innan hjälpen når fram. Att försöka gräva ur en fastkörd bil med händerna är lönlöst. Och om du blir stående en längre tid kan filtarna komma väl till användning. En liten påse med sand i bilen kan också rädda många situationer.

 

Under vinterhalvåret ökar olyckorna i trafiken. Och i ett landskap som Dalarna blir trycket på vägarna större i och med vinterturismen. Det innebär fler bilar på våra vägar och förare som kan vara ovana vid vinterväglag. Därför är det viktigt att du tänker på vad du kan göra för att bli en säkrare vintertrafikant.

 

Man ska inte vara rädd för att köra bil på vintern. Halkan är inte farlig i sig. Det är förare som inte tar hänsyn till vinterväglaget som orsakar olyckor. I trafiken har vi alla ett stort ansvar för varandra och på vintern blir ansvaret lite större. Bland dina medtrafikanter finns alltid någons mamma, någons son och någons vän. Med rätt utrustning kan du känna dig lite tryggare bakom ratten.

 

Boka tid hos din bilverkstad i Falun för byte av däck och service inför vintern!

 

Byta däck falun

Kontakta ad bilverkstad

Kontakta mig via:
 telefon epost

3+5=? 

Kontakta Lastbilsverkstad

Kontakta mig via:
 telefon epost

Vad söker du?

Personbils-
verkstad

Lastbils-
verkstad

En mångsidig bilverkstad i Falun


Vi strävar efter att vara en komplett bilverkstad. Här samsas traditionellt kunnande med modern expertis. För oss på Falu Bil & Maskinservice AB är det viktigt att kunna erbjuda våra kunder alla typer av reparationer och service.


Inget jobb är för stort eller litet. Våra mekaniker tar emot med stort kunnande och en varm hand. Ni ska tryggt kunna lämna in bilen och veta att allt blir professionellt utfört. Oavsett om det handlar om enklare saker som däckbyten. Eller mer komplicerade arbeten som när det kommer till AC och klimatanläggningar.


Vi släcker tvåor

Har du fått en tvåa på besiktningen? Då åtgärdar vi felet och släcker den till dig. Få saker kan ställa till det i vardagen som när bilen inte fungerar. Ring oss och boka in en tid om du har fått tummen ner på besiktningen.


Vi ser till att ta emot er så snabbt som möjligt. Sedan kan ni hämta er bil och lugnt köra vidare. Det är en sådan service som många bilägare behöver för att känna sig trygga i vardagen.


En del av AD Bilverkstad

Vi är anslutna till AD Bilverkstad-konceptet. Det gör att vi både kan vara lokala men också få tillgång till centrala lager och externt kunnande. Genom att anlita en AD Bilverkstad så kan ni känna er trygga med att arbetet blir väl utfört.


Hos oss kan ni boka och få service utfört. Eftersom vi är certifierade så kan servicen skrivas in i bilens servicebok och anses som fullgod. Detta gör att ni tryggar andrahandsvärdet på bilen om den en dag ska säljas.


Hos Falu Bil & Maskinservice AB får ni också hjälp med att byta däck och kan förvara era däck i vårt ombonade däckhotell. Där kan de ligga under den säsong de inte används och tas fram i bra skick när det är dags. Däck mår bäst om de förvaras under rätt omständigheter, genom att anlita oss kan ni rulla på dem längre.

Falu Bil & Maskinservice AB lastbilsverkstad i Falun


En bra lastbilsverkstad ska kunna hjälpa sina kunder med det mesta. Vi på Falu Bil & Maskinservice AB har lång erfarenhet av lastbilar och åkare. Hos oss kan ni få det mesta gjort, oavsett om det handlar om smidesjobb eller att släcka tvåor.


Allt går sönder till slut. Då är det tryggt att ha en lastbilsverkstad i Falun att vända sig till. Vi på Falu Bil & Maskinservice AB har jobbat länge med lastbilar av olika märken och modeller.


För oss är det viktigt att erbjuda våra kunder ett så komplett sortiment av service och reparationsarbeten som möjligt. Ni ska kunna vända er till oss med det mesta, och veta att jobbet blir gjort korrekt och professionellt.


Olika typer av smidesjobb

Behöver ni hjälp med smidesjobb för era fordon så är det oss ni ska vända er till. Vi tillverkar speciellt för er som ska passa era behov. Både för tyngre och lättare släpvagnar har vi möjlighet att göra hantverksmässigt bra smidesjobb som håller en hög standard.


Detsamma gäller hydraulslangar där vi kan reparera och tillverka nya. Hos oss är inget arbete för stort eller litet.


När det kommer till elektronik på lastbilar så kan vi både äldre och nyare modeller. För oss på Falu Bil & Maskinservice AB är det viktigt att kombinera ett traditionellt kunnande med en nyfiken blick mot det senaste. Utvecklingen går snabbt framåt. Nyare modeller har en mer avancerad elektronik som ställer högre kvar på verkstäderna. Vi har kompetensen att klara detta.


Släcka tvåor

Det är inte roligt att få en tvåa på besiktningen. Plötsligt ställs du som fordonsägare inför problem som måste lösas. Då är det skönt att ha en verkstad som snabbt kan laga och släcka en eller flera tvåor. När detta är klar så kan du hämta din lastbil och lugnt köra vidare.


Behöver ni hjälp med färdskrivare eller AC? Vi är ackrediterade att utföra service av färdskrivare. När det kommer till AC är vi certifierade och så har vi ett stort kunnande och lång erfarenhet. Både när det gäller äldre såsom nyare modeller.


Boka service av din lastbil, då är det också oss som ni ska vända er till. Vi utför service på tunga och lätta lastbilar.